8 Mayıs 2008 Perşembe

Ethemefendi36 - Erenköy, Istanbul

Ethemefendi36 İstanbul Anadolu yakasının bahçeli köşkler semti Erenköy`de, ünlü Ethemefendi Caddesi`nde, 36 kapı numaralı bir köşk. Sahiplerinin mutfağından bahçesine kadar özenli misafirperverlikleriyle iş dünyası ve davetlere açtığı bir köşk...

Köşkün kemerli dış kapısından girilince ıhlamur, palmiye, çam ve selvi ağaçlarının gölgesinde, renkli saksılarda küpeli çiçekleriyle büyük bir Bahçe karşılar geleni. Köşk bu bahçeye özenle yerleştirilmiş dört mevsim açan farklı bir çiçek gibi durur. Zarif kapısından girene, içindeki özenli dünyasını hemen sunar. Adı Durak olan oda girişte hemen sağda, Çinli Oda soldadır. Ikisine de bir kaç basamak merdivenle çıkılır. Alt kata inen merdivenlerin gideceği yer, fırında her zaman cezbedici kokular eşliğinde keklerin ve kurabiyelerin piştiği Baştan Çikaran`dır. Köskün ana merdivenleri bir palmiyenin müdavimi olduğu Palmiyeli Yemek Salonu`na çıkar. Geniş ve çok pencereli bu yemek salonunu gerçekten üst kata çıkılınca birbirini kıskanmadan bu kadar güzel saatin birarada nasıl durduğuna dair merak uyandıran Saatli Salon`la karşılaşılır. Saatli Salonu`nun solundaki Selvili Oda köşkün son odasıdır.

http://www.ethemefendi36.com/

1 yorum:

  1. Hülya Hanım merhaba:) Yemekbahane ye bıraktığınız yorum dikkatimi çekti. Alaçatı veya Çeşme de kalmak için tavsiye edebileceğiniz yerler var mı? Öyle bir anlatmışsınız ki çok merak ettim:)

    Sebla

    YanıtlaSil