28 Kasım 2008 Cuma

Vejetaryen Sakız Restoran / Kafe - Alsancak, İzmir

İzmir Vejetaryen Restoran , “sağlıklı beslenme” düşüncesine gönül vermiş iki güzel insan – Sinem Ertuğ ve Fikret Altuğlu –tarafından, 1989 yılında kuruldu.

1993 yılında, kurucularından devir alınan Restoran; Birsen Araslı ve Tarık Araslı’nın yönetimine geçti. Kuruluştaki, sağlıklı beslenmek için hizmet vermek, düşüncesini izledi. Yeni ekip tarafından işletilmeye başlandı.

1993 – 2002 yılları arasında 1375 sokak 11/1 Alsancak İzmir adresinde hizmetini sürdürdü.

Güç şartlara rağmen, İzmir Vejetaryen Restoran, sevenleri tarafından maddi ve manevi destek gördü. Çalışan kadroların gayretiyle hizmete devam etti.

2002 yılının Temmuz ayında, Şehit Nevresbey Bulvarı 9/A İZMİR (Büyük Efes Oteli Konferans Salonları Girişi Karşısı) adresine taşındı.

Kuruluşundan bu yana sağlıklı ve sebze ağırlıklı beslenmeyi özendirmeye çalışan Restoranımız, 2001 yılından bu yana yemeklerinde Ekolojik ürün kullanmaya başladı.

Ekolojik ürünlerin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaştırılması için; ekolojik ürün üretimi konusunda Türkiye’nin en köklü kuruluşu olan Rapunzel Firması ile işbirliği yaptı. Rapunzel markalı ekolojik ürünler artık Vejetaryen Restoran’da hem kullanılıyor hem de satılıyor.

Yeni adresinde Restoranımız, menüsünde de küçük değişiklikler yaptı. Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez gıdalarından olan balık (özellikle somon ve sardalye) yemeklerini de menüsüne kattı.

İzmir Vejetaryen Restoran, kendi çizgisindeki standardını yükselterek gelişmesini sürdürmektedir

http://www.vejetaryen.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder