Ege sofrası denince...
İzmir’in Tire ilçesinde bir dağ köyü, Kaplan... Asırlık kestane, ceviz, çınar ağaçları ve tatlı su kaynaklarının gizlendiği vadinin yanıbaşında, doğanın içinde bir restoran, Kaplan Dağ... Mutfağında ise, on üç yıldır emek veren bir çift; Hürmüz ve Lütfü Çakır.
Yemek yazarlarının “Türkiye’nin En İyi On’u” arasında saydığı Kaplan Dağ Restoran ot yemekleri ağırlıklı otantik Ege mutfağı sunuyor. Aydın Dağları’nda yetişen tüm ot türleri Kaplan Dağ Restoran’da sofraya çıkarılıyor. Kiminin salatası, kiminin kavurması yapılıyor, kimi haşlanmış, kimi de kuzu etiyle pişirilmiş olarak sunuluyor.
http://www.kaplandag.com/
18 Ocak 2008 Cuma
Kaplan Dağ Restoran - Tire`nin Kaplan Köyü`nde
Labels:
Ege Mutfagi,
Ege otlari,
Ege Yemekleri,
Izmir,
Kaplan Dag Restoran,
Tire
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder