1982 yılında evimizin altındaki dükkanımızda pastane işletmeciliği yapmaya karar veren annemiz Rezzan Akoral Celal Ataman ustalığında Kale Cafe & Pastane nin temeli olan Kale Pastanesini açtı.
Uzun yıllar okul ve üniversite kantinlerine mal vererek, ıspanaklı böreği ve özel günlerde yapılan yaş pastası ile belirli bir üne kavuşan pastanemiz, 1983 yılında yandaki arazimizi cafe tarzında işletmeye dahil etti. Sabahın ilk ışıklarında poğaça-çay, ıspanaklı börek-çay, açma-çay ki bu açmanın yanına veya içine peynir konularak çeşitlendirildi, isteyenlere ise söğüş salata, peynir, zeytin verilmeye başlandı.
Böylelikle Boğaz'da kahvaltının temelleri tarafımızdan atılmış oldu.
Ilerleyen yıllarda gözleme, yumurta çeşitleri ve menemen menüye ilave edilerek kahvaltı biraz daha zenginleştirildi.
1997 yılına gelindiğinde Akoral Turizm Gıda Ltd.Þti. adıyla şirketleşen işletmemiz, binamızın ikinci katını da işletmeye dahil ederek Cansın Akoral idaresinde Celal Ataman ile birlikte yoluna devam ederken pastane tabelada imalathane ise sade ekmek üretimi için kullanılır oldu.
Kimileri için menemeniyle, kimileri için kahvaltısıyla, kimileri için çiğ böreği, paçangasıyla, kimileri için gözlemesiyle, kimileri için köftesi ızgarasıyla, kimileri için mantısı ile ama herkes için güler yüzü ve iyi hizmeti ile ününe ün kattı. Her zaman için mutlak müşteri memnuniyetini ilke edinen işletmemiz, konukları ile konukları için var olduğunu unutmadan ilk günkü heyecanından hiç bir şey kaybetmeden emin adımlarla 26. yılına geliyor. Umarız siz konuklarımız ya da konuk adaylarımız; sizler de bizler gibi ''nice 26 yıllara'' diyorsunuzdur.
http://www.kalecafe.com/
28 Şubat 2008 Perşembe
Kale Cafe & Pastane - Rumelihisarı, Istanbul
Labels:
Cafe,
Et,
Istanbul,
Kale,
Kale Cafe ve Pastane,
Pastane,
Rumelihisari
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder