5 Şubat 2008 Salı

Otuzbeş Cafe & Restaurant - Güzelbahçe, Izmir

Zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı barbunya, şevketibostan, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı yer elması, cibes, deniz börülcesi, fava, turpotu, ebegümeci ve semizotu salatası gibi bir çok lezzet temiz ve adeta ev mutfağında hazırlanmış bir özenle sofranıza geliyor.
Özellikle Şevketi bostan, kabak çiçeği dolması ve yer elması mevsimlerinde özel olarak yapılan yemeklerden. Otuzbeş Zeytinyağlı salatasının yanı sıra yağsız kuzu eti ile pişirilmiş şevketi bostan yemeğini yemek için de İzmir’de bulabileceğiniz sayılı mekanlardan.
Kabak çiçeği dolması ise yine mevsiminde her sabah Güzelbahçe’nin tarlalarından toplanıp, öğleden önce doldurulduktan sonra pişirilip günlük servis ediliyor. Yine Güzelbahçe’nin tarla ve bahçelerinden günlük sebzeler ile hazırlanan salatalar ise size doğal lezzetleri tekrar tatma imkanı sunuyor.

Yaz mevsimi serin bahçesindeki minderlerde zaman geçirip dinlenen Otuzbeş tutkunları kış mevsiminde de özenle dekore edilmiş iç mekanda şömine ateşinin sıcaklığında otuzbeşin menüsündeki lezzetlerin tadına varırken yeni dostlukları adımını ilk atıyor ve daha sonraki ziyaretlerinde bu dostlukalrını pekiştirme fırsatını yakalıyorlar.

ŞÖMİNE ATEŞİNDE SICAK ŞARAP KEYFİ
Soğuk kış gecelerinde, Otuzbeş cafe & restaurantın şöminesi önünde özenle seçilmiş peynirlerden oluşan 35peynir tabağı eşliğinde şarabınızı yudumlayıp, yakamozları izlerken yalnızlığınızı evinizdeki kadar huzurlu yaşayabileceğiniz gibi, romantik gecelerinizi de unutulmaz kılabilirsiniz.

Zengin bir şarap menüsüne sahip mekanın bu kış misafirlerine sunduğu yenilik ise Sıcak Şarap. Durak ailesinin kızı esin Durak’ın kendi elleriyle yaptığı ve kısa zamanda fanatiklerinin oluştuğu tatlılardan brownie ise sıcak şarap ile alınabilecek tatlardan sadece bir tanesi.

http://www.otuzbescafe.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder