Bir varmış bir yokmuş, yer Kuruçeşme, Boğaz'ın en güzel yerlerinden biriymiş; Ortaköy - Arnavutköy arası. O yıllarda Kuruçeşme'de ne Restaurant var ne Bar ne de Kafeler. Kendi halinde sakin mahallelinin gezinip denizle kucaklaştığı bir yermiş.
Gel zaman git zaman Karadenizli bir aile gelmiş oraları mesken edinmiş. Ee, bir Karadenizli olur da denizden uzak kalır mı? Kalmamış, kalmadığı gibi de denize karşı bir mekan kurmuşlar, bir mısır tanesi atmışlar oraya. Yıl 1985, o mısır tanesi patlayıvermiş yepyeni bir fikir gelmiş oturmuş Kuruçeşme sahillerine. Adı Pafuli Restaurant konmuş bu şahane fikrin; patlamış mısır demekmiş Pafuli. Bununla da yetinmemiş bu aile bir de yepyeni tatları getirip koymuş bu mekana. Karadenize özgü yemekler gelmiş masalara, taptaze balıklar pişmiş ocaklarda. O zamanlar Karadeniz yemekleri İstanbul'da hiçbir Resraurant'da yokmuş. "Gelsin doğadan Karalahanalar, pazılar, mısır unları, tereyağlar; yapılsın güzelim Karadeniz yemekleri " demiş ailenin büyüğü ve fikir babası Yaşar Tezcan. Bu arada tabii ki balıklar da unutulmamış. En doğal haliyle pişen balıklar, mezeler…… Derken ünü yayılmış günden güne Pafuli'nin, başlamış lezzet dostları masaları doldurmaya boğaza karşı…. Ünlü siyasetçiler, sanatçılar, işadamları da katılmış dostlar arasına. Dostları sıcacık ortamda sohbet edwerken, kendilerinden gördükleri Pafuli çalışanları birbirinden farklı lezzetleri sunmuşlar onlara.
http://www.pafuli.com.tr/
28 Mart 2008 Cuma
Pafuli Balık Restaurant - Kuruçeşme, Istanbul
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder