24 Nisan 2008 Perşembe

Rumeli Hisarı İskele - İstanbul

Muhteşem Boğaziçi manzarası ve denize sıfır konumuyla Denizyolları’nın eski Rumeli Hisarı Vapur İskelesi binası uzun zamandan beri bir balık lokantası: “İskele”.

İskele binasının önündeki vapurların yanaşmaları, yolcuların inmeleri için deniz üzerine çakılı kazıklar üzerine inşa edilen bölüm ise lokantanın balkonu.

Bina Haydar Aydın ve Turan Pekgöz tarafından onarılmış ve işletmeye açılmış. Onarım sırasında ise yapının özelliklerini bozmamaya özen göstermişler. İşletmecileri, Ertuğrul ve Bulut Pekgöz ile restoranı başarıyla işletmeye devam ediyorlar.

Restoranın denize cephesi tamamen cam. Oturulan yerden Boğaziçi’ni doya doya seyrediyorsunuz. Güzel havalarda salonun önündeki cam kapılar açılıyor ve salon deniz ile bütünleşiyor.

Salonun bir köşesinde Amerikan bar var. Yemekten sonra puro içmek isteyenler için burada çeşitli purolar bulunuyor.

İskele, ününü lezzetli mezelerine ve balık yemeklerine borçlu. İster her zaman taze mevsim balıklarıyla hazırladıkları spesiyalleri, ister sadece ızgara edilmiş yada kızartılmış balıkları seçin, burada hazırlanan tüm lezzetlere güvenebilirsiniz.

Örneğin domates soslu yada kremalı mantar soslu levrek buğulama balığın özel bir tarifle pişirilmiş en güzel örneklerinden. Yada meraklıysanız mısır ununda kızartılmış hamsi tavayı bir deneyin.

Balıktan önce çeşit çeşit soğuk meze ve ara sıcaklar var. Ancak en büyük tehlike hepsini birden deneyerek iştahınızı kapatmanız olur. Soğuk mezelerden, Lakerda, Karides kokteyl, Balık yumurtası, Füme balıklar, Deniz börülcesi, Patlıcan közleme, Közde biber ve peynir çeşitleri başlangıçta yapacağınız en güzel seçimlerden.

Tereyağlı ve sarımsak soslu Kalamar ızgara, krema soslu, peynirli, Deniz mahsüllü krep, Sıcak pilaki, Kalamar, Midye tava, Karides güveç, buğulamalar, Jumbo karides, Balık köftesi, domates, biber ve mantarla servis edilen Ahtapot salatası ise soğuk mezelerin hemen ardından ve balıktan hemen önce tercih yapmakta zorlanacağınız ara sıcaklar olacak.

Yemekten sonra, ağzınızı tatlandırmak için Çikolatalı sufle, Ekmek kadayıfı, Şekerpare ve Ayva tatlısından birini deneyebilirsiniz.

http://www.rumelihisariiskele.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder