27 Mayıs 2009 Çarşamba

Tamirane - Eyüp, İstanbul

"Kent tüketicileri" için özgün bir durak olan "Tamirane" café - restoran - performans mekanı olarak santralistanbul'da yer alıyor.

İstanbul'un en büyük kültür-sanat-eğitim merkezi olan santralistanbul şehrin elektrik fabrikasıyken (Silahtarağa Elektrik Fabrikası) su arıtma tesisi olarak işleyen bu hangar yapılı bina daha sonra fabrikanın tamirhanesi işlevini görmüş.

Tamirane'deki tasarım anlayışı, rahatlık, özgünlük, ve Tamirane'nin ham ve endüstriyel duruşunu yansıtıyor. Bunun yanı sıra, Tamirane, eski dokuların korunup dönüştürülmesine özen gösteriyor, örneğin, dev makinelerin kaidesi olan "Drysdale Glasgow" logolu kaide DJ masasına, Siemens marka elektrik ölçüm cihazları ise servantlara dönüştürüldü.

12 metre tavan yüksekliği ile toplamda 300m2 olan mekanın ana holü oturmalı 120 kişi, ayakta ise 400 kişilik kapasiteye sahip. Bunun yanı sıra, 500 m2 büyüklüğünde bir de bahçeye sahip.

Müziği varoluşunun yapıtaşlarından biri olarak benimseyen Tamirane'de her hafta etkinlikler düzenleniyor. Tamirane, Jazz, Nujazz, Electrojazz, Trip Hop, Acid Jazz, Down Tempo, Lounge, Indie, Electronica ve Funk gibi müzik genre'ların temsilcileri yeni bir platform.

Tamirane, şimdi de yiyecek-içecekleri, ortamı, müzikleri ve performansları ile "tamir" etmeye devam ediyor...

Repair Yourself!

http://www.tamirane.com/

1 yorum:

  1. Beğendiğim blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    YanıtlaSil