14 Kasım 2014 Cuma

Nizam Pide - Şişli ve iki defa Beyoğlu - İstanbul

NİZAM PİDE'nin kurucusu Nizamettin Kızılkaya dede baba mesleği fırıncılık ve pideciliğe başlamadan önce, 1958 yılında gerek ekonomik gerekse sosyal nedenlerden dolayı Rize de Nakliye taşımacılığı ile ilk ticaret hayatına başladı.

Bu yıllarda, mesleğinden ötürü Türkiye'nin her bölgesini gezip tanıdı ve değişik lezzetleri deneme fırsatı buldu. Fakat hayalindeki iş bu değildi. Onun hayali, dede baba mesleği olan pideciliği İstanbul da yapmak ve Türk kültürünün kendine özgü lezzetlerinden biri olan SÜTLAÇ ın kendi vitrininde yer bulmasıydı. 1970 de İstanbul da kendi gıda işini kurarak ticari hayatına yön verdi. 70li yılların sonlarında Beyoğlu balıkpazarın da mütevazi bir dükkanda pide işine, NİZAM PİDE'yi kurarak başladı. Böylece taşımacılık yaptığı dönemlerdeki hayalini başarmış oldu. Azmi ile kafasında kurduğu pidecilik tarifini yavaş yavaş uyguluyordu.

Kısa sürede hizmet ve kalitesiyle kendini gösteren 'NİZAM PİDE SALONU' önce çevredeki esnafın sonrada Beyoğlu ve Taksime gezmeye gelen insanların uğrak yeri oldu.

Sırada ikinci hayali sütlaçı, böyle bir mekanda meşhur etmekti. Karadenizde sütlacıyla isim yapmış yerler vardı ve kendisi bunları taşımacılık yaptığından dolayı çok iyi biliyordu. Daha güzel sütlaç nasıl yaparım diye uzun zaman bunun mücadelesini verdi ve müşterilerine sütlacı her zaman taze sunabilmek için nizam usta senelerce günün ilk ışıklarıyla işe koyuldu. Kısa sürede NİZAM isminin dilden dile dolaşarak emeğinin karşılığını almış oldu. 1990 yılında şubeleşmenin aile içinden olması düşüncesiyle kardeşi ve kendi eniştesiyle birlikte İstiklal caddesi büyükparmakkapı şubesini açtı. Bu sektöre hizmet etmek ona istediği yeri verdi. Şimdilerde meşhur pideci ve meşhur sütlaçcı diye yemek sektöründe yerini almanın gururuyla emekliğinin tadını çıkartıyor.

http://www.nizampide.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder