29 Şubat 2008 Cuma

Fıccın - Beyoğlu, Istanbul

Her gün değişen ev yemekleri ve special Çerkez yemekleri, kafemizde sabah kahvaltısı ve akşam çayı, yanında pasta börek ve kurabiyeler...

Fıccın, 1996 sonunda küçük bir işletme olarak başladı hayatına. Beyoğlu’nun eşsiz güzelliğine, bildik tatlarına, yeni bir anlayışla Çerkez mutfağının en seçkin lezzetlerini de ilave ederek, uzun yıllar boyunca, her geçen gün yeni müdavimler edinerek bu güne geldi. Yılar içinde çalışma anlayışındaki titizlik, Fıccın’a ödüllerle geri döndü. Asıl adı Gabın olan Çerkez mantısı, Hürriyet gazetesinin yaptığı bir araştırma sonucunda Türkiye’de ikinci, İstanbul’da birinci oldu.

Fıccın, her sabah saat yedide açar kapılarını. Fırından yeni çıkmış poğaçalar, elmalı kurabiyeler, dumanı üzerinde ıspanaklı, peynirli gül börekleriyle günaydın der lezzet peşindeki misafirlerine.

Evlerinde yemek yemeyi hiç özlemez Fıccın’a öğlen yemeği için gelen misafirler. Evlerindeki kadar lezzetli ve taze yiyeceklerden oluşur mönü. Sürekli değişen yemek listesinden tercih yapmak zordur. Mutfak anlayışı, sahip olduğu Beyaz Zambak Hijyen kurallarıyla sınırlı değildir. Değişik lezzet ve tatlar peşindedir bütün ekip. Yaratır ve paylaşırlar Beyoğlu’na yolu düşen her konukla.

Fıccın, sadece bir lokanta değil. Sadece bir Çerkez lokantası da değil. Lezzet anlayışını sürekli yeni ürünlerle çoğaltmak için çalışan, farklı mutfak anlayışını konuklarıyla paylaşan bir mekan.

Fıccın aslında bir nevi etli ekmek.

Özel hazırlanan ve dinlendirilen hamuru yayıldıktan sonra, içerisine, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile tatlandırılmış bıçak kıyması et yada kalın çekilmiş kıyma ekleniyor. Daha sonra içine Et suyu ve Tereyağ eklenerek hamurun etrafı örülerek kapatılıyor. Fırında pişirildikten sonra üçgen kesilerek servise hazır duruma geliyor.

http://www.ficcin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder