29 Şubat 2008 Cuma

Han Restoran - Şaşkınbakkal, Istanbul

Emin Sever tarafından 1961 yılında kurulan Han Restaurant, ilk kez Ankara’da ‘İnegöl‘ adıyla, 1966 ‘da yeni şubesi ise, Karanfil sokağının köşesinde açıldı.
Bu mekan Bakanlıklara ve Meclis’e yakındı. Bilhassa Kıbrıs savaşı sırasında, geceli gündüzlü meclis toplantılarında milletvekilleri hem İnegöl Köfte‘ye kendileri geliyor, sık sık da Meclis’e köfte paketleri gönderiliyordu.

Müssese, 1985 ‘te İstanbul Anadolu yakasında Çatalçeşme’ye taşındı ve ’Han‘ adını aldı.
İnegöl köfteden yola çıkılmış ancak mönü çok daha zenginleştirilmişti. Han Restaurant’ın İnegöl Köftesini ve leziz ızgaralarını bilen ve İstanbul’da yaşayan Ankaralılar, hemen müdavimler arasına katıldılar.

Zamanla mönüye ızgara çeşitlerinin yanısıra Bursa’nın İskender Kebabı da katıldı ve Han Restaurant tam bir et lokantası haline geldi. 2004 yılında Bağdat Caddesi üzerinde Şaşkınbakkal adresine taşınan Han, temel lezzetlerden vazgeçmeden, daha genç, daha dinamik, daha Avrupalı ve çeşitli lezzetlere yer veriyor. Hamur işleri, özel soslu et yemekleri, hafif salataların yanı sıra nefis Somon Balığı şimdi Han’ın menüsünü süslüyor.

Han’ın yoğurdu ve tüm mandra ürünleri Manyas’tan gelir.
Zeytinyağı Edremit zeytinyağıdır. Sızma yağdan başkası kullanılmaz.
Piyazın fasülyesi Erzincan’dan sirkesi Mürefteli bir şarap fabrikasından gelir, boğazı yakmaz.

İskender Kebabın pidesi Bursa’lıdır. Doğal maya kullanıldığı için üzerine sıcak tereyağı döküldüğünde çıtır kalmaya devam eder.
İnegöl Köftesi de dahil olmak üzere bütün ızgaralarda kullanılan etler en az bir hafta dinlendirilir. Han’ın meşhur mantısı ve yaprak sarması ise Kayseri’lidir, tecrübeli hanımları elinden çıkmadır.

http://www.hanrestoran.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder