EGE SOFRA KÜLTÜRÜ
Ege sofra kültürünün leziz çeşitlerini damak zevkinize en iyi hitap edebilen ve deniz ürünleri üzerine çalışan Ayvalığın Cunda Adası Taş Kahve yakınında bulunan Deniz Restoran'a gidiyoruz. Ayvalığın en tecrübeli işletmecilerinden olan Ayhan Alışık ve ortağı aşçı patron Süleyman Serpen'in işletmesi olan ve bölgesel ürün balık ve has zeytinyağının kattığı lezzetlerle bütünleşip çeşitlenen Deniz Restoran mönüsünü teker teker inceliyoruz.
Ege sofra kültürünü en iyi tanıyabileceğiniz Cunda restoranlarından biri de Taş Kahve yanında bulunan Deniz Restoran. İlginç mezeleri ve başka yerde rastlanmayan farklı lezzetleri ile tanınan restoranda yeni mezeler, balık pişirimleri büyük ilgi görüyor. Mönüde yer alan yemek çeşitleri arasında, Kalamar Dolması, Kaşarlı kidonya, Beyaz şarap soslu Akivadis, Cunda enginarlı Krides, aranan tatlar arasında ki yerini korurken marifetli aşçı Süleyman Serpen bu yıl mönüye yeni ilave ettiği Kalamar Yumurtasından Güveç, Deniz Ürünleri Kokteyli, Sirkeli Kalamar, Deniz Lokumu parmak yalatacak kadar lezzetli yiyecekler olarak beğeniliyor. Soğuk mezeler sarımsak ve has zeytinyağı ile lezzetlenirken az tuzlu olarak sunuluyor. Ayvalığın adalarında yetiştirilen sebzelerden taze olarak yapılıp, günlük tüketilen mezelerin başında, çiğ olarak hazırlanan Isırgan otu salatası, Enginar salatası, rağbet görüyor. İstifno salatası, taze börülce, kabak çiçeği dolması, radika (hindibağ) deniz börülcesi, Dil balığı sote ve yörenin ızgara balık çeşitleri beğeniliyor.
http://cundadeniz.com/
5 Haziran 2008 Perşembe
Cunda Deniz Restaurant - Alibey adası, Ayvalık, Balıkesir
Labels:
Ada,
Alibey,
Alibey adasi,
Ayvalik,
Balik,
Balik Lokantasi,
Balikçi,
Balikesir,
Cunda,
Deniz,
Ege Mutfagi,
Ege otlari,
Ege Yemekleri,
Fisch,
Fish,
Restoran
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder